Младият български хокей национал Иван Ходулов ще играе в Русия следващия сезон, научи Гонг. 18-годишният ни талант, който е част от младежката ни селекция, парафира с Динамо (Санкт Петербург). Така българинът ще се състезава в МХЛ (Младежката хокейна лига), която е част от КХЛ (Континентална хокейна лига) на Русия и бившите съветски държави. Това първенство пък е второ по сила на света след НХЛ.

Иван Ходулов е син на известния ни хокеист и треньор Кирил Ходулов и Жаклин Вълчева – републиканска шампионка по фигурно пързаляне. Капитанът на юношеския ни национален отбор и голмайстор на младежите последния сезон бе в ЦСКА (София), но преди това 3 години игра в Словакия в юношеските формации на Пиешчани. У нас е бил състезател още на Академик и Левски.

До този трансфер, който е голям пробив, се стигна след като Иван Ходулов бе на проби в Динамо (Москва). На пози тестов период той е бил единствения чужденец от 50 момчета и след одобрение московчани са преценили, че ще го привлекат. Само 12 състезатели са били селектирани, като е преценено българинът да се състезава за тима им в Санкт Петербург.

Иван Ходулов реализира 12 гола в родното първенство, а стана и голмайстор на България по време на Световно първенство по хокей на лед за младежи до 20 години Дивизия 3 през януари в София, където завършихме на второ място само с една загуба от фаворита Китай.