В 14.15 часа стартираха мероприятията, които ЦСКА организира, за да покаже на държавата, че трябва да помогне за възстановяването на армейските клубове. На “Армията” дойдоха около 3500 човека, а сектор “Г” разпъна огромен транспарант, на който пишеше: “Не може да убиете хегемона на българския спорт.”

Около 16.00 часа запалянковците потеглиха към езерото “Ариана”, а след него се отправиха и към парламента, където се състоя мирен протест в подкрепа на ЦСКА.

Иначе двустранната игра, която се проведе на “Армията” между футболисти от представителния тим на ЦСКА – едните в червени, а другите в черни екипи, завърши при 3:1 в полза на “черните”. “Червените” поведоха с гол на Момчил Цветанов, но опонентите им обърнаха резултата след попадения на Преслав Йорданов (2) и Николай Цветков.

Към края на контролата сектор “Г” издигна следните транспаранти: “БФС, не ни плашете и не се бършете!” и “ФИФА и УЕФА = Корупция и Скандали!”

Около 16.15 часа феновете на ЦСКА се отправиха към парламента и 20 минути по-късно вече бяха там. 

Последваха речи на Пламен Марков и председателя на ОСК Георги Калчев. Около 17.00 часа феновете изпяха химна на България, с което се сложи край на днешния протест.