За нас

През 2007г. след дълги години отсъствие от спортния календар по хокей на лед, СК „ЦСКА-хокей” се завърна в ДП на страната и даде ново начало на хокея в клуба. Член е на ОСК (обединени спортни клубове)”ЦСКА”, където са обединени над 40 клуба от различни видове спорт, носещи името „ЦСКА”. Единствено и само членовете на ОСК „ЦСКА” имат право да използват запазената марка и оригиналното лого на клуба. 

Причината да съществува отново любимото на всички нас „ЦСКА-хокей” са Ивелин Тодоров и Кирил Ходулов.  Двамата са израснали в школата по хокей на лед на „ЦСКА-Септемврийско знаме”. Играли са във всички възрастови групи в клуба, ставали са многократно шампиони на България и за тях беше изключително удоволствие да възстановят дейността на любимия им клуб.

 

Приоритет на клуба е работата с деца. Спортът дарява здраве. Тренировките на лед и обща физическа подготовка развиват изключително широк диапазон от качества за тяхното правилно израстване- дисциплина, организираност, отговорност, колективизъм, уважение, спортен дух и още много други. Практиката през годините е доказала, че заниманията на лед изключително добре повлияват на всякакви респираторни заболявания. Тренировъчния процес е съобразен с нивото и възрастта на децата. Системата на подготовка е заимствана от водещите страни в този спорт (Швеция, Словакия, Финландия). За провеждане на заниманията СК“ЦСКА-хокей“ ползва Зимен дворец на спорта в Студентски град. Клубът е с огромен принос за обучението на нови кадри сред треньорите, които следват в НСА „Васил Левски“. Многократно отборите от всички възрастови групи заемат първото място в Държавното първенство. Мъжкият отбор печели не веднъж участие в Континенталната Купа (Европейска клубна купа) и два пъти преминава във втората фаза на престижния турнир. Имаме отбори във всички възрастови групи- до10,  до 12, до 14, до 16, до 18 и мъже. ЦСКА е хокеен клуб с изградено име и работата с подрастващите млади хокеисти е на високо ниво след като наши момчета играят в отбори от държави с огромни традиции в хокея на лед като Канада, Швеция, Словакия и Русия.

 

Във всички Национални отбори на България (до 18, до 20 и мъже) играчите на ЦСКА са  основна част. Те бяха с огромен принос Българският Национален отбор да се изкачи в по-горни дивизии през сезон 2018/2019 при мъжете и 18 годишните.

 

Всяка година ЦСКА участва на Международни турнири с различни възрастови групи. При участието на отбора ни до 15г. тази зима 12-15 Декември 2018 в Словакия отборът ни спечели бронзовите медали. През месец Април 2019 двете ни възрастови групи до 18г и до 16г.  направиха турне включващо срещи с отбори от Австрия, Унгария и Словакия.

birthday_cake
Честит рожден ден!
Андрей Руменов Георгиев

Пишете ни

Адрес

Зимен дворец на спорта

Студентски Комплекс, София

Email

cska@hockeycska.com
hodulov@yahoo.com

Телефон

+359 888 686813
+359 889 851122

Приоритет на клуба е работата с деца. Спортът дарява здраве. Тренировките на лед и обща физическа подготовка, развиват изключително широк диапазон от качества за тяхното правилно израстване. Тренировъчния процес е съобразен с нивото и възрастта на децата. Системата на подготовка е заимствана от водещите страни в този спорт.